Warme Tofu met Pittige Knoflook Saus

Deze rustig gesudderde tofu bedekt met een zelfgemaakte knoflook saus is een veel gegeten banchan (soort van Koreaanse tapas). Je kunt dit eventueel ook als vegetarisch hoofdgerecht eten als je het serveert met rijst.

Ingrediënten (8 porties) :
400 tot 500 grqm zachte tofu
1 theelepel fijngehakte knoflook
1/4 kopje fijngehakte lente ui
2 theelepels geroosterde sesam zaadjes, platgedrukt met de zijkant van een zwaar mes
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel Aziatische sesamolie
1 theelepel grove chilivlokken
1/2 theelepel suiker

Bereiden :
Doe voorzichtig de tofu schoon spoelen, vul dan een sauspan met koud water waarin je de tofu onderdompelt. Breng aan het sudderen op een middelhoog vuurtje, houd deze dan warm in een bedekte pan op een heel laag vuurtje.

In de tussentijd maal je de knoflook samen met een snufje zout tot een pasta. Mix deze dan samen met alle overige ingrediënten goed door elkaar behalve de tofu.

Net voordat je dit gerecht serveert haal je voorzichtig de tofu uit de sauspan met een grote spatel en laat je de tofu afwateren op keukenpapier. Druk deze voorzichtig droog en verdeel deze dan over de hoeveelheid borden dat je gaat opdienen. Schenk een beetje van de eerder gemaakte saus over de tofu en dit gerecht is klaar om gegeten te worden.

Tip: de tofu kun je warm houden tot wel 4 uur.

De teksten op de Warme Tofu met Pittige Knoflook Saus kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Warme Tofu met Pittige Knoflook Saus pagina iets Kopiëren of te gebruiken.