Thupa Soep

Thupa is een soep recept welk erg populair is in de berggebieden van India. Thupa kan gemaakt worden van een variëteit van ingrediënten zoals kip, varkensvlees of champignons. Dit recept is echter voor tomatensoep. Deze tomatensoep is van origine een Tibetaans recept. Maar het is een populair recept geworden in de Noordelijke delen die hun grens delen met Tibet.

Ingrediënten :
1 kopje tomatenpuree
1 eetlepel gember-knoflook pasta
1 kopje noodles (zout gekookt)
1 theelepel suiker
4 theelepels verse room
zout en peper naar smaak
1 groene peper, fijn gehakt

Bereiden :
Kook de noodles met een eetlepel zout zoals op de verpakking staat aangegeven en zet deze aan de kant wanneer het klaar is.

Kook ongeveer 3 kopjes water in een diepe pan. Wanneer het water begint te bubbelen, voeg je de tomatenpuree, fijngehakte peper en gember-knoflook pasta er aan toe. Roer alles goed door elkaar en laat de soep dan 5 tot 7 minuten koken.

Voeg zout en peper toe naar je eigen smaak. Wanneer de tomatensoep een beetje dikker begint te worden voeg je de noodles toe en ook de verse room.

De thupa soep is klaar om op tafel te zetten. Serveer de soep met wat vers brood.

De teksten op de Thupa Soep kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Thupa Soep pagina iets Kopiëren of te gebruiken.