Strochampignons

Naam:
Deze heerlijke paddestoel is bekend onder de volgende namen: Strochampignons, paddy straw mushroom, straw mushroom, Volvariella volvac,cǎogū 草菇 (China), kabuteng saging (Filipijnen), het fang เห็ดฟาง (Thais), nấm rơm (Vietnamees).

Ze zijn vaak vers te verkrijgen in Azie maar worden meestal gevonden in blik of in gedroogde vorm buiten de landen waar de paddestoel gecultiveerd word.

Strochampignons worden gekweekt op rijststro bedden en worden geoogst voordat ze rijp zijn. Het duurt dan nog eens 4 tot 5 dagen voordat ze rijp zijn en worden het meest succesvol gekweekt in subtropische klimaten met veel regenval.

Bereiden:
Strochampignons koop je in Nederland in blik. Spoel deze goed af en laat ze goed uitlekken en druk ze droog met een beetje keukenpapier als dit nodig is. Het is niet nodig maar deze paddenstoel word vaak doormidden gesneden voor het visuele aspect. Ik heb hem vers nog niet gezien in Nederland of elders in Europa maar hij smaakt uit blik of gedroogd ook heerlijk.

De teksten op de Strochampignons kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Strochampignons pagina iets Kopiëren of te gebruiken.