Longan

Benaming
De longan is een ander woord voor drakenoog, longanbessen, loganbesjes, drakenogen of guìyuán.

Vrucht
De longan is een vrucht die heel erg lijkt op de lychee. De buitenkant en de binnenkant zijn wel anders. De buitenkant is bij de longan geel in tegenstelling tot de lychee. Bij de lychee is de buitenkant juist roze. Het vruchtvlees van de longan is wittig net als bij de lychee. De pit bevat saponine. Saponine is een stof dat vaak wordt gebruikt bij de verwerking van shampoo. De vrucht heeft een harde schil. Op deze manier is het schillen makkelijker door te bijten of te knijpen in de schil waardoor er vanzelf een opening komt. Hierdoor kunt u vervolgens de schil afpellen van de vrucht. We raden u aan om de longan te bewaren in de koelkast. Hiermee kunt u de vrucht langer bewaren. u hoeft niet bang te zijn dat u de aroma door deze handeling zal kwijtraken want dit gevaar is er niet. De pit is rond en zwart met een witte vlek in het midden. De pit is overigens niet eetbaar.

Gebruik
De longan kan uit de hand worden gegeten. Meestal worden deze vruchten ook ingeblikt. Een aanrader is dan ook om de longan te mengen met lychee om hier vervolgens een vruchtensalade van te maken. Als u van jam houdt kunt u van de longan een jam maken om dit vervolgens op brood te smeren. De jam kunt u overigens ook toedienen op beschuit of op crackers natuurlijk.

De teksten op de Longan kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Longan pagina iets Kopiëren of te gebruiken.