Krupuk Udang (Kroepoek)

Kroepoek is een bijgerecht dat vrijwel iedereen in Nederland wel kent, dit gerecht word meestal gemaakt met garnalen en meel zoals in dit recept maar je kunt het ook in allerlei andere verschillende soorten vinden. Probeer eerst eens deze krupuk udang te maken en als je het lekker vind probeer het dan eens met vis of pinda’s. Het leuke van dit recept is dat je nu zelf kunt bepalen hoeveel garnalen je gebruikt, omdat in de meeste Nederlandse restaurants er bijna geen garnalen in de kroepoek zit maar slechts een hoop meel.

Ingrediënten:

  • 250 gram gepelde garnalen
  • 175 gram tapioca meel
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • olie

Bereiden:

Maal de garnalen tot je een pasta van garnalen hebt. Mix deze garnalenpasta met het tapoica meel, de zout en peper tot je een stevig deeg over hebt. Verdeel dit deeg in 3 porties en rol deze deeg vervolgens op zodat je een ronde vorm hebt. Stoom deze rollen voor 40 tot 50 minuten en laat deze erna afkoelen. Snij nu de deegrollen in zeer dunne plakken en laat deze plakken volledig uitdrogen. Wanneer deze droog zijn kun je de olie in een wok heet maken en dan de plakken goudbruin frituren.

Sneller en simpeler kun je je eigen kroepoek niet maken!

 

De teksten op de Krupuk Udang (Kroepoek) kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Krupuk Udang (Kroepoek) pagina iets Kopiëren of te gebruiken.