Gegrilde Garnalen

Dit heerlijke Thaise garnalen recept is gemakkelijk te maken en is geweldig voor feestjes. Middelgrote tot grote garnalen worden opgegooid in een pittige chili knoflook saus, vervolgens worden deze in de oven gegrild voor een aantal minuten.

Ingredienten :
10 tot 20 middelgrote tot grote garnalen, vers of ontdooid
2 eetlepels plantaardige olie
1,5 eetlepel kokosmelk
2 eetlepels vissaus
1 theelepel cayenne peper
1 eetlepel bruine suiker
halve theelepel garnalenpasta
3 teentjes knoflook, fijngemaakt
1 verse chili, fijngemaakt of een halve theelepel chilivlokken

Bereiden :
1. Maak de garnalen schoon en ontdoe deze van hun schelp, behalve de staart moet er nog aan blijven. Maak een ondiepe snee van onder naar boven op de rug van de garnaal tot deze als het ware een beetje open klapt. Plaats alle andere ingredienten in een blender en laat deze werken tot je een lekkere chili knoflook saus over hebt.

2. Schenk de saus over de garnalen en doe deze rustig samen opgooien. Laat deze vervolgens voor 5 minuten marineren terwijl je de oven laat voorverwarmen op de grill stand.

3. Leg de garnalen op hun zijkant op een stuk bakpapier. Plaats de plaat op de hoogste plek in je oven en laat deze 3 tot 4 minuten er in staan, of tot de garnalen sissen en stomen, draai dan de garnalen om, om ook de andere kant te bereiden. Als je nog marinade over hebt kun je deze over de garnalen lepelen. Grill deze dan nog eens 3 tot 4 minuten.

4. Breng de garnalen over na een dienschaal en serveer deze met rijst. Als je de garnalen op een feestje serveert, prik je een tandenstoker door iedere garnaal en kun je deze opdienen als kleine hapjes.

De teksten op de Gegrilde Garnalen kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Gegrilde Garnalen pagina iets Kopiëren of te gebruiken.