Boomoortjes of Boomoren

Hoe heet het?
Deze paddenstoel is bekend onder de volgende namen: boomoortjes, boomoren, zwarte boomoren, muizenoortjes, wolkenoren, muk-yi, mu’er, yun’er, 云耳,judasoren, jellyfish, black fungus, tree ear funges, wood ear fungus, cloud ear fungus, black fungus, kuping tikoes, kikurage キクラゲ, Judas’s ear fungus, jew’s ear, pepeiao.

Wat is het?
De boomoortjes paddenstoel is een zwarte of donkerbruine een beetje transperante paddenstoel die rubberachtig maar niet taai is. In Azie kun je kwekerijen vinden die enorm groot zijn met boomstammen waarop de boomoortjes gekweekt worden. Aangezien deze paddenstoel vrij neutraal van smaak is worden ze vaak gebruikt voor de structuur die ze behouden als ze in een gerecht bereid worden. De boomoortjes hebben een echte unieke textuur die je direct zult herkennen wanneer je ze eens gegeten hebt.

Hoe te gebruiken?
Droge boomoortjes laat je 20 tot 30 minuten weken in warm of koud water. Zorg dat je genoeg ruimte in de pan over houd want ze nemen enorm aan grootte toe. Laat ze na het weken afwateren, knijp ze voorzichtig uit en dep ze vervolgens droog met wat keukenpapier. Verwijder met een mes de harde stukjes/knobbeltjes weg en snij ze in hapklare stukjes. Indien je ze droog en donker bewaard kun je deze paddenstoelen jarenlang bewaren.

De teksten op de Boomoortjes of Boomoren kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Boomoortjes of Boomoren pagina iets Kopiëren of te gebruiken.